Academie

De opleidingen van In2SAM zijn erop gericht om iedereen in de organisatie, die iets met Software Asset Management te maken heeft, de juiste skills te bieden om zijn rol goed te kunnen vervullen. Dat begint heel breed, want elke gebruiker van IT-systemen heeft te maken met software en licenties. Voor deze groep is er de Software Licentie Awareness Training.

Een aantal medewerkers speelt een actieve rol in een of meer SAM-processen. Hierbij kun je denken aan licentiemanager, manager/medewerker Procurement, softwaremanager, etc. Voor deze categorie hebben wij de SAM Foundation training ontwikkeld.

De SAM Advanced training (beschikbaar vanaf februari 2022) gaat een stap verder. Deze training geeft SAM-specialisten, projectmanagers en consultants handvatten om processen op deze gebieden in te richten, uit te voeren en te verbeteren.

Een gebeurtenis die menig organisatie kopzorgen en vooral veel geld kost is een audit door een softwarefabrikant. In2SAM heeft een aanpak ontwikkeld die u in staat stelt om een adequate verdediging te creëren tegen elke software audit. De Audit Monitor training is beschikbaar als online training.

In2SAM is sinds de oprichting in 2016 betrokken bij het uitwerken en onderhouden van de ISO-normen op het gebied van ITAM en SAM. De ISO 19770 Basis Training geeft een overzicht van de ISO 19770 standaarden. Een groot deel van de training wordt gereserveerd voor de centrale ISO 19770-1 standaard. Deze training is uitermate geschikt voor oriënterende organisaties en managers van IT&SAM praktijken.