SAM Foundation Training

Deze training verzorgt de basiskennis voor iedere medewerker die direct of indirect met software en licenties is betrokken. In het bijzonder zijn dit bijvoorbeeld licentie managers, software asset managers, software inkopers, contract managers, IT managers, portfolio managers, product eigenaren en consultants op deze gebieden.

De training wordt afgesloten met een examen dat bij een voldoende resultaat een certificaat oplevert aan de cursist. Met dit certificaat bewijst de cursist over een goede kennis te bezitten van software en licenties en hoe deze effect hebben op iedere organisatie.

Met de nieuwe versie is nu ook volle aandacht voor de nieuwe vormen van software en licenties in de cloud en als een service, zonder de basisvormen van licenties te vergeten. Hiermee is deze training up to date en bereidt hij iedere cursist voor op de snel wijzigende toekomst.

De training is nu ook volledig online gemaakt. Dit geeft de cursist de kans om op ieder gewenst moment de training te volgen. Na het slagen voor het examen wordt In2SAM geïnformeerd, de cursist opgenomen in het examenregister en een certificaat verstrekt.

De training heeft geen minimum eis qua vooropleiding. Echter de Software License Awareness Training geeft wel een goede basis voor iedere cursist die nog niet eerder in dit vakgebied werkzaam is geweest. Vanwege het internationale karakter is de training volledig in het Engels.

Onderstaande slide geeft de onderdelen weer, waaruit de training is opgebouwd.

De training neemt gemiddeld 8-15 uur in beslag. Het examen bestaat uit 50 vragen. Het percentage goede antwoorden benodigd om te slagen is 75%.